Przepisy
Odkryj
Piramidki
Smaku!
Składniki
- porcja mięsa drobiowo – wołowego (około 1,2 kg mięsa)
- około 1,5 l wody
- Piramidkę Smaku z przyprawami do rosołu
- pęczek włoszczyzny (2 marchewki, korzeń pietruszki, połówkę małego selera, por, cebulę i kawał ego kapusty włoskiej)
- świeżą natkę pietruszki
- Przyprawa Uniwersalna Warzynek
- pieprz czarny mielony Savarro do smaku
Aromatyczny rosół
Sposób przygotowania
Przygotowane mięso przemyć, przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Teraz nadchodzi pora na Piramidkę Smaku, którą dodajemy do zupy na początku przygotowywania potrawy. Rosół gotować na małym ogniu przez około 1 godzinę tak, aby nie doprowadzić zupy do wrzenia. Po tym czasie należy zebrać powstałe na rosole szumowiny. W między czasie przygotować warzywa. Obrać, umyć oraz pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do gotującej się zupy. Gotować dalej przez następne 30 minut. Do smaku przyprawić Przyprawą Uniwersalną Warzynek marki Savarro. Podawać z makaronem oraz świeżo pokrojoną natką pietruszki.