Przepisy

Odkryj
Piramidki
Smaku!

sprawdź

Savarro - Piramidki Smaku

Składniki

  • 1,5 kg mięsa z kurczaka np. uda lub ćwiartka z kurczaka
  • 500 g wołowiny np. antrykotu lub szpondra
  • 3 litry wody
  • 2 duże marchewki
  • 2 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 kawałek selera
  • 1 mały por
  • 2 Piramidki Smaku do Rosołu „Savarro”
  • sól i pieprz do smaku

Klasyczny rosół

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie oczyścić i opłukać, włożyć do dużego garnka i zalać zimną wodą. Zagotować na średnim ogniu. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień i dokładnie zszumować wywar. Dodać sól i Piramidki Smaku. W międzyczasie przygotować warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler i por, dokładnie umyć, obrać i podzielić na równe części. Cebulę dokładnie opłukać i oczyścić. Warzywa włożyć do rosołu i zagotować.  Gotować na bardzo małym ogniu pod lekko uchyloną pokrywą przez około 2 – 2,5 godziny. Na koniec wedle uznania można doprawić dodatkowo solą lub pieprzem.