Przepisy

Odkryj
Piramidki
Smaku!

sprawdź

Savarro - Piramidki Smaku

Składniki

  • 1,5 kg porcji kaczki (np. korpus, szyja, skrzydła)
  • 2 litry wody
  • 2 duże marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 1 kawałek selera
  • 1 mały por
  • 1 kawałek imbiru (ok. 1-1,5 cm)
  • 1 Piramidka Smaku do Rosołu Savarro
  • sól i pieprz do smaku
  • natka pietruszki

Rosół z kaczki

Sposób przygotowania

Mięso dokładnie oczyścić, opłukać, następnie włożyć do garnka i wlać wodę. Zagotować na małym ogniu. Gdy rosół zacznie się gotować, dokładnie go zszumować, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 20 minut.

Dodać sól i Piramidki Smaku. W międzyczasie przygotować warzywa: marchewkę, pietruszkę, seler i por, dokładnie umyć, obrać i podzielić na równe części. Cebulę i kawałek imbiru dokładnie opłukać i oczyścić. Warzywa włożyć do rosołu i zagotować.  Gotować na bardzo małym ogniu pod lekko uchyloną pokrywą przez około 2 – 2,5 godziny. Na koniec wedle uznania można doprawić dodatkowo solą lub pieprzem. Przed podaniem przecedzić.